Haftanın Fırsatları
E-Bülten'e kaydol
Listemize kaydolarak özel fırsatlardan haberdar olun.
Facebook'da beğen
En ucuz fiyatlarımızı almak için Facebook sayfamızı beğenin.
Twitter'da takip edin
En ucuz fiyatlarımızı almak için Twitter´dan takip edin.
Google'da takip edin
En ucuz fiyatlarımızı almak için Google Plus´da takip edin.
Romanya Vizesi

  Önemli Uyarılar  

  1. LACİVERT (Normal) pasaportlardan vize istenmektedir.
  2. YEŞİL (Hususi GRİ (Hizmet) ve KIRMIZI (Diplomatik) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  3. Konsolosluk Pasaportunuzun 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün pasaport sahibi tarafından imzalı olmasını temdit süresinin seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve enaz 1 adet boş vize sayfasının bulunmasını istemektedir.
  4. Romanya Başkonsolosluğu tüm vize başvurularında yeni çekilmiş, rötuşsuz ve arka fonu beyaz özelliklere sahip vesikalık resimleri kabul etmektedir.
  5. Vize başvuru formları Türkçe- Romence ve İngilizce olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak okunaklı, büyük harflerle doldurulmalı ve pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
  6. Romanya/ Schengen  sahasına giren tüm yabancı uyruklular geçerli seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorundadırlar.
  7. Romanya konsolosluğu tüm vize başvuruları sırasında yolculardan Şahsi Banka hesap cüzdanı istemekte ve ibraz edilen banka hesap cüzdanında ise Romanya da kalınacak hergün için 100 € mevduatın beyan edilmesi gerekmektedir. (Örn: Romanya da 5 gün kalınacaksa banka hesap cüzdanında en az 500 € mevduat bulunması gerekmektedir)
  8. Romanya Başkonsolosluğu tüm vize başvurularını Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 09.00 - 13.00 Cuma günlari ise 09.00 -12.00 saatleri arasında kabul etmekte ve başvurular 3-4 iş gününde sonuçlanmaktadır.
  9. Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması  ve bayram, yılbaşı, sömestr, fuar, paskalya, dil okulu vb gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerinde yazılı olan bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.