Haftanın Fırsatları
E-Bülten'e kaydol
Listemize kaydolarak özel fırsatlardan haberdar olun.
Facebook'da beğen
En ucuz fiyatlarımızı almak için Facebook sayfamızı beğenin.
Twitter'da takip edin
En ucuz fiyatlarımızı almak için Twitter´dan takip edin.
Google'da takip edin
En ucuz fiyatlarımızı almak için Google Plus´da takip edin.
Macaristan Vizesi

  Önemli Uyarılar  

  1. LACİVERT (Normal) Pasaportlardan vize istenmektedir. 
  2. YEŞİL (Hususi), GRİ (Hizmet) ve KIRMIZI (Diplomatik) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  3. Tüm schengen ülkelerinin  Ortak kararı  gereği  Pasaport  süresi ilk alındığı  tarihten itibaren 10 yıldan fazla olan pasaportların başvurularını kesinlikle kabul etmediğinden  schengen ülkelerine seyahat edecek olan yolcularımızın  pasaportlarını  mutlaka değiştirmeleri gerekmektedir.
  4. Konsolosluk  Pasaportunuzun 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün pasaport sahibi tarafından imzalı olmasını temdit süresinin seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve Pasaportta en az 1 tane boş vize sayfasının bulunmasını istemektedir.  Eğer var ise eski pasaportlarınızı da göstermenizin  sizin için referans olacağını da unutmayınız.
  5. Pasaportunu yeni almış, Pasaportunda  hiç vizesi bulunmayan ve daha önceki başvurusunda red almış olan yolcular vize müracaatlarını kesinlikle  şahsen yapmak zorundadır, ve başvuru sırasında mutlaka; pasaport şube  müdürlüğünden alacakları Protokol yazısı  ile müracaat  etmeleri  gerekmektedir.
  6. Macaristan Başkonsolosluğu tüm vize başvurularını Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 09.00 - 12.00 saatleri arasında kabul etmekte ve başvurular 2-3 iş gününde sonuçlanmaktadır. 
  7. Anne ve Baba dan ayrı  yada herhangi  birisi  ile seyehat  edecek olan 18  yaşından küçük çocuklar için  Noter onaylı MUVAFAKATNAME  istenmektedir.
  8. Vize başvuru formları  Türkçe olarak hazırlanmış olup eksiksiz  olarak okunaklı ve büyük harflerle  doldurulmalı; mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
  9. Macaristan/Schengen sahasına giren tüm yabancı uyruklular geçerli seyahat sağlık sigortası  yaptırmak  zorundadırlar.
  10. Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram, yılbaşı, sömestr, fuar, paskalya, dil okulu vb gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak  seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı  ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerindeki yazılı olan bilgilerin doğruluğunu  mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.